Vores kunder siger

Bæredygtige CO2 neutrale laptops fra Circular Computing kan nu købes hos Elitecom ApS i Danmark

I perioden med Covid-19 kunne IT-afdelingen i Albertslund Kommune ikke skaffe nye pc’er gennem SKI- aftalen. Fabrikker lukkede ned og produktioner stoppede, så SKI- leverandørerne kunne ikke levere det nødvendige udstyr. I stedet har IT-afdelingen bestilt bærbare pc’er hjem fra Circular Computing, som renoverer brugte pc’er. Det er godt for klimaet, bl.a. fordi det sparer vand og CO2, når man renoverer og ikke ny-producerer.

Af Janus Enemark Nissen, chefkonsulent, Presse & Kommunikation

Covid­19 har ikke kun ført hoste, bøvl og dødsfald med sig. Det har også ført med sig, at man i Albertslund Kommune nu køber mere bæredygtigt it­udstyr. Det er godt for klimaet og dermed for vores fælles klode. Men hvordan lige det?

”Man kender det fra mange andre brancher, fx byggebranchen, at det i løbet af tiden med Corona i vores samfund har været svært at få byggematerialer. Det er det samme, der gør sig gældende her. Vi har simpelthen ikke kunne få nye bærbare pc’er fra vores SKI-leverandører. Fabrikker er simpelthen lukket ned og produk- tioner stoppet. Derfor er vi gået nye veje, og det har betydet, at vi nu køber renoverede pc’er gennem Circular Computing,” sådan svarer David Schoenbaum, som bl.a. står for it­indkøb i Albertslund Kommune, på det spørgsmål…….

Læs hele artiklen

SÅDAN GAVNER DET KLIMAET

Renovering og genbrug af computere sparer vigtige ressourcer og er med til at mindske udledning af drivhusgasser. Hvis man lader være med at producere men i stedet genbruger, vil man for hver computer blandt andet bidrage til at:
• fjerne 600 kilo CO2 fra atmosfæren
• redde 190.000 liter vand
• undgå 316 kilo yderligere CO2-udledning,
• plante fem nye træer
• undgå at producere yderligere elektronisk affald