Køb af lagringsmedier vederlagsfrit hos Elitecom ved registrering hos Copydan KulturPlus

Udfyld registreringsskemaet på Copydan Kulturplus’ egen hjemmeside nedenfor, og fremsend dokumentation for vederlagsfritagelse til os efterfølgende

Fra den 1. januar 2022 skal forhandlere af smartphones, tablets, computere og harddiske betale et lovpligtigt vederlag til kunstnere og producenter som kompensation for privatkopiering i forbindelse med salget.

Den nye lov betyder, at Elitecom fremover skal opkræve og indbetale vederlag til rettighedshaverne, når vi handler med følgende medier: smartphones, tablets, bærbar og stationære computere, samt løse lagringsmedier såsom hukommelseskort, SSD, harddiske m.v.

Når din virksomhed eller undervisningsinstitution bruger lagringsmedier til interne formål eller til undervisningsbrug, kan du købe ovennævnte medier vederlagsfrit.

Når du er blevet godkendt hos Copydan, får du et godkendelsesbevis med et godkendelsesnummer, som du skal sende til Elitecom på invoice@elitecom.dk, så du fremover ikke bliver pålagt afgift ved køb af ovenstående medier hos os.

Har vi ikke modtaget din dokumentation for afgiftsfritagelse for lagringsmedier inden køb – vil du blive opkrævet afgifter på alle afgiftspålagte medier indkøbt fra og med den 1. januar 2022.

Link til vederlagsfritagelse:

Erhverv og undervisning (copydan-kulturplus.dk)